zaterdag 14 november 2009

Aldinga - Adelaide (13.11 - 14.11)

Na het desolate maar indrukwekkende Kangaroo Island zijn we opnieuw te gast bij Tom & Hilde in Aldinga. En wat doet een mens bij een temperaturen van 39°C …. we zoeken verkoeling op het strand van Willunga Port, op wandelafstand van de Deliveynes.
Karel, Natasza en hun kinderen zijn ook van de partij en samen genieten we van de middagzon, het frisse water, straffe verhalen over haaien die hier gespot zijn en zien spelende dolfijnen voor ons in de zee …. dit is echt puur genieten.
‘s Avonds praten we nog lang na onder een schitterende sterrenhemel.

Zaterdag vroeg op want er staat iets onwezenlijks op het programma … in Adelaide vindt de Christmas Pageant plaats … de intrede van de kerstman. Er zakken zo’n 300.000 mensen af naar de stad om deze 1-uur-durende optocht te zien, een mega-event met prachtige praalwagens, tientallen muziekkorpsen en honderden figuranten.
Het is snikheet (zo’n 37°C) en we staan met z’n allen te genieten van de optocht. Voor ons is het echt niet te vatten … in korte broek, t-shirt en slippers staan we te kijken naar een kerstoptocht maar we zijn zo blij dit eens op die manier te kunnen meemaken.


Na de optocht zoeken we de friste op van de Central Markets, een overdekte markt met een gevarieerd aanbod van groenten, fruit, allerhande lekkernijen en wat prullaria.
We genieten nog van een Aziatische maaltijd in de food court en dan komt het onvermijdelijke moment … we moeten afscheid nemen van Tom, Hilde, Nathan en Levi …
deze mensen hebben ons hier zo hartelijk ontvangen dat het een beetje een moeilijk moment wordt … hier komen we zeker nog terug … we missen ze nu al J
Voor meer foto’s van ons verblijf bij Tom en Hilde, klik hier.

Wij zetten koers naar de Limestone Coast … een (alweer) prachtig stuk kustlijn met de mooie Coorong (een landtong die evenwijdig loopt met de kustlijn), landbouwgronden, wijngaarden, zoutvlakten, moerassen, naaldboombossen, witte stranden en een felblauwe oceaan.
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De verschillen met hier zijn immens 37° ??? Nie normaal en dan komt de kerstman nog langs.
Heel eerlijk ik zou schrik hebben van 300.000 mensen samen die massa is niet mijn ding.

Vuistje

Anoniem zei

heb wat te doen met de Australische kerstman...