vrijdag 13 november 2009

Kangaroo Island (09.11 - 12.11)

In Cape Jervis nemen we de ferry naar Kangaroo Island … het op één na grootste eiland van Australië. We hebben een cabin gereserveerd in het Western KI Caravan Park & Wildlife Reserve. Het caravanpark ligt wat afgelegen maar een keer de zon zakt, verandert het caravanpark in een ware dierentuin : een koala en jong zitten in een boom naast onze cabin, een andere loopt gewoon de weg over, we zien huppelende kangoeroes en wallabies, hagedissen, in het struikgewas zien we zelfs een miereneter (echidna)….

Op het eiland zelf bezoeken we de Remarkable Rocks, Admirals Arch met z’n New Zealand Fur Seals, Seal Bay met z’n Australian Sea Lions.

We nemen een verfrissende duik (het is hier bloedheet) in de oceaan aan Emu Bay en Hanson Bay, gaan op zoek achter slangen tijdens onze wandeling in Snake Lagoon (veel sporen maar niet the real stuff), zoeken de friste op in Kelly’s Caves (het is hier 16°C, 20° minder dan ‘boven’) en gaan ook nog zandsurfen in de Little Sahara.

Kangaroo Island is een prachtig ruw eiland met een indrukwekkende fauna en flora … dit hadden we helemaal niet voorzien in onze reisplanning maar we zijn alle4 onder de indruk van deze bonus.
Posted by Picasa
PS Foto's en films zijn ook bijna allemaal weer geüpload - oh ja .. en af en toe eens klikken op de advertenties linksboven hé ;-)

Geen opmerkingen: