woensdag 18 november 2009

Grampians National Park (15.11 - 16.11)

De rit naar de Grampians verloopt heel vlot en we krijgen eindelijk nog eens een slang te zien …. een blinkend zwart exemplaar van zo’n anderhalve meter glijdt voor onze wielen de asfalt over … we remmen zoveel mogelijk af en kunnen het dier gelukkig ontwijken.
In onze uitvalsbasis Halls Cap vinden we vlotjes een overnachting. Het Takaru Caravan Park ligt aan een grasvlakte waar ‘s avonds een honderdtal kangoeroes komen grazen. We zijn zelfs getuige van een heftig gevecht tussen 2 mannetjes.
In de bomen huizen honderden witte kaketoes … zij zorgen ervoor dat we de komende dagen onze wekker niet nodig hebben en komen zelfs tot op het terras van onze cabin.
Tijdens een wandeling zien we in het struikgewas een echidna (mierenegel) en de zeldzame gang-gang kaketoe.

onze camping

In het Brambuk Culturel Centre snuiven we nog wat Aboriginalcultuur op en krijgen Jochen en Ruben de kans om een boomerang te dotpainten.
We zijn allemaal onder de indruk van de natuur : de Boroka Lookout, de Mackenzie Falls, de Reed Lookout, The Balconies, Fyans Creek Loop, …..
Boroka Lookout

Helaas begint onze tijd hier dramatisch te slinken en moeten we voortmaken …via de Great Ocean Road gaan we nu cruisen richting Melbourne.
Mackenzie Falls
Posted by Picasa

1 opmerking:

Tom zei

Van die gang bang kaketoe zou ik toch een beetje schrik hebben... ;-)