woensdag 4 november 2009

Sydney (29.10 - 04.11)

Op onze doortocht naar Sydney houden we halt in Newcastle, een belangrijke industriehaven maar dan wel ene met mooie stranden. We genieten op de Bar Beach van de vele surfen die er de hoge golven trotseren.
Om Sydney te verkennen verblijven in een caravanpark op zo’n 20 km van het centrum. We hebben een cabin in een mooie groene omgeving, het is er veilig, netjes én betaalbaar. Op zo’n 10 minuten rijden van onze cabin bevindt zich het metrostation dus lekker gemakkelijk om de stad mee te verkennen.
Op onze eerste dag kopen we een Sydneypass. Met deze pas kunnen we gebruik maken van alle bussen, metro’s, ferry’s, hop on/hop off bussen én krijgen we 20 % korting op de inkom van de meeste attracties.
We genieten van de gezellige Paddy’s Markets, een overdekte vlooienmarkt met zo’n 1400 kraampjes die allerhande koopwaar aanbieden.
Het Sydney Opera House bezoeken is een verplicht item … de omgeving is mooi en de sfeer die er hangt is leuk maar we vinden het gebouw veel mooier van op afstand.

De spannendste manier om de Sydney Harbour Bridge te zien is met een Bridgeclimb. Met een beveiligingskabel wandel je dan op 134 meter hoogte over de stalen boog … we zijn al heel tevreden met een gewone wandeling over de brug en genieten van het mooie uitzicht over de haven en het Opera House .

Op zaterdagavond nemen we in Circular Quay de ferry naar Luna Park, een pretpark met iets oudere attracties. Dirk en Pascale ervaren direct jeugdsentiment …. de rotor, de rups, de botsauto’s, het reuzenrad. Jochen en Ruben amuseren zich rot op deze ‘oude’ attracties.
In een andere gedeelte van het amusementpark, Coney Island, vinden we attracties uit de jaren ‘30 -’50 : de cakewalk, het spiegeldoolhof, het rariteitenkabinet, glijden op een glijbaan met een jute zak … allemaal heel leuk tot Dirk uit de bocht gaat en brandwonden opdoet aan z’n arm.


Een bezoekje aan Bondi Beach, het bekendste strand, kan zeker niet ontbreken. Op een afstand van 1km liggen honderden zonnekloppers … zo’n drukte zijn we helemaal niet gewoon. Alternatieve surfers, opgespoten bimbo’s, gespierde macho’s, melkwitte individuen met ros haar, een ‘gang’ rappers met de nodige bling bling, ….. we amuseren ons kostelijk door gewoon rond te kijken.

The Melbourne Cup, the race that stops te nation … ook hier in Sydney heerst de gekte.
Mannen in maatpak, vrouwen in cocktailjurk en het verplichte hoofddeksel … aan de overal aanwezige gokstandjes staan rijen mensen aan te schuiven en dit bij 39°C … we zoeken een plaatsje op in de schaduw en genieten alweer van deze mooie beelden.

Kwestie van het onderwijs van onze jongens te spijzen brengen we ook een bezoek aan het Australian Museum. Er is een groot aanbod van onderwerpen : dinosaurussen, het oude Egypte, Aboriginals, Fauna en Flora in Australië, Skeletten, … door de vele interactieve elementen in het museum is het er voor Jochen en Ruben leuk vertoeven. Als afsluiter van een leerrijke dag gaan we in Imax een 3D-film bekijken over dinosaurussen.

Op zo’n 75 km ten westen van Sydney liggen de Blue Mountains, een hoogvlakte met zandstenen wanden, kloven, dalen, watervallen en massa’s eucalyptusbomen. De blauwe nevel waaraan dit gebied z’n naam te danken heeft wordt veroorzaakt door de oliedeeltjes die deze bomen uitstoten en waarin het zonlicht breekt. Het geheel is gewoonweg indrukwekkend : Echo Point, Three Sisters, Wentworth Falls, Evans Lookout, Govetts Leap Lookout …. de ene al indrukwekkender dan de ander maar allemaal de moeite waard.
Wij hebben enorm genoten van Sydney … een miljoenenstad waar het aangenaam verblijven is : oude en nieuwe gebouwen staan harmonieus naast mekaar, veel groen, gezellige drukte op de vele pleintjes, restaurantjes, cafeetjes, …kortom voor elk wat wils.

We chillen en genieten ook nog van een luie dag …. we willen de komende 2 dagen de doorsteek maken naar Adelaide.
Tom, Hilde, Levi & Nathan … here we come !!!
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

Unknown zei

Dirk, jongen... 't is echt uw weekske niet eh :)
Goed flamazine smeren en blijven genieten!!

:)
Baajbaaj vanuit Melle-city
Leen (en Alex)

Serge Cornelus zei

39°? Hier is 't bijna ook zo warm. Slechts 30 graadjes minder...

Houd het veilig nog! (vooral Dirk, blijkbaar)