donderdag 19 november 2009

Otway National Park (19.11)

Onze eerste kennismaking met het Otway National Park is in de donkerte. Op aanraden van de uitbaatster van onze caravan park, trekken we na zonderondergang de bossen in.
We rijden op een gravel road zo’n 6 km het bos in. We moeten heel voorzichtig rijden want onze lichten trekken de dieren aan en we willen geen enkel dier verwonden !!!
Onderweg zien we huppelende kangoeroes, een koala zet zich in ’t midden van de weg om ons te observeren !! (en ja, we zijn er nog altijd van onder de indruk)
Nadat we over de brug zijn gereden moeten we ons parkeren, dan nog zo’n 100 meter stappen en dan wachten tot het volledig donker is … dan begint het spektakel.
Honderden glimwormen beginnen afwisselend te schijnen … dit stukje bos lijkt plots in een reuze kerstboom te veranderen …. wat een prachtig schouwspel is dit !!!
Overdag genieten we van een wandeling door het regenwoud en zoeken we de friste op van de Triplet watervallen
De Otway Fly Tree Top Walk doen we niet … het is nogal duur en we hebben tijdens onze reis al verschillende tree top walks gedaan.
De rest van de middag genieten van het aanwezige wildlife in ons caravanpark en nemen nog een duik en bodyboarden in de uitnodigende oceaan.
Posted by Picasa

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Een vroege kerst ?? Wel tof dat sommige mensen daar je raad geven omtrent bepaalde bezienswaardigheden of ervaringen.
Temperaturen liggen daar precies ook net iets hoger dan bij ons

Anoniem zei

't Was Vuistje hierboven ;-)

Unknown zei

hi,

ik geloof dat schoonheid daar onuitputtelijk is ?

ondertussen beginnen we ons voor te bereiden op jullie retour, 't wordt weer wennen, ganse dagen lawaai (grapje), maar toch, de huidige bewoners van nr. 39 hoor je niet.

intussen is 't weer jullie hier nog genadig, alle dagen +/- 15 gr, hoop dat 't nog ff duurt, dan zijn de aanpassingen wat minder zwaar.

tot volgende week,

sabine & daniƫl