donderdag 8 oktober 2009

Undura Volcanic National Park (06.10 - 07.10)

Undara Volcanic National Park is een in 1989 ontdekt stelsel van ondergrondse lavabuizen. Er staan oude treinstellen die verbouwd zijn tot restaurant en slaapvertrekken, maar wij huren een swag, twee tenten verbonden met een soort terras waar een klein keukentje op gemaakt is … Dit blijkt een heel goeie keuze te zijn … het is betaalbaar én we zitten midden in de bush tussen de vele dieren die hier vertoeven. Wanneer we in de campkitchen iets eten, zit binnen de kortste keren een bont allegaartje vogels op een meter afstand te watertanden … kraaien, cookaburra’s, kaketoes, magpies, parkieten, … allemaal wachten ze op een kruimeltje !!! Er wordt uitdrukkelijk gevraagd om de dieren niet te voederen … we respecteren deze vraag maar het wordt in de loop van ons verblijf moeilijk om ons aan die regel te houden.
Wanneer we de wandeltocht naar Atkinson’s Lookout doen zien we in de verte de oprukkende bushfires.

Dicht bij onze tent is een waterpoeltje, bij valavond een drukke rendez-vous plaats voor de wallabies en andere dieren die hier leven … mooi om zien hoe ze elk om beurt hun dorst komen laven. Als we ‘s avonds in campkitchen iets eten, krijgen we gezelschap van een Rufous Bettong, een schattige kruising tussen een konijn en een wallabie
Bij het douchen zitten piepkleine kikkertjes op de golfplaten wanden …
Deze camping, alhoewel ze heel basic is, is echt wel de leukste betreffende het zien van de lokale dieren … wat we hier allemaal zien !!!

Er is hier een mooi aanbod van begeleide wandeltochten. Wij kiezen voor de Archway Explorer, een wandeltocht van zo’n 2 uur die ons leidt door 3 van de 8 toegankelijke lavatunnels.
Na de wandeltocht vertrekken we direct terug richting Oostkust … we hebben nog veel te verkennen !!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ziet er inderdaad een plezante tent uit. Is daar slaapplaats in ook ?? Waarschijnlijk in de zijkantjes. Ongelooflijk hoe kleurrijk de vogels zijn.
By the way : de moment dat we hier engels moeten typen omdat jullie geen nederlands meer spreken moet je het ons laten weten hé :-))))

Vuistje