woensdag 14 oktober 2009

Onderweg naar Hervey Bay (08.10 - 14.10)

Onze eerste tussenstop op weg naar Hervey Bay is Mission Beach, één van de zovele mooie kustdorpen : witte zandstranden, kustmoerassen en regenwoud dat tot aan de zee doorloopt. Bij het binnenrijden van het dorpje zien we voor de derde keer een kasuaris flaneren tussen de bosjes … je zou haast vergeten dat het hier om een bedreigd dier gaat !
Het strand hebben we zowat voor ons alleen. Tijdens een strandwandeling langs de vloedlijn zien we krabben en massa’s stingrays op zo’n meter afstand. Een wandeling door het regenwoud is hier ook de moeite … we horen veel geritsel maar zien deze keer geen enkel dier.
Townsville is onze volgende halte en de stad bevalt ons beter dan verwacht. Het stadscentrum staat vol met koloniale gebouwen en in het openbaar waterpretparkje The Strand beleven Jochen en Ruben veel plezier.
Van hieruit maken we een uitstap naar Magnetic Island, de koala-hoofdstad van Australië.
Na zo’n 20 minuten op een catamaran zijn we op het eiland. We huren een autootje om het eiland te verkennen. Oorspronkelijk wilden we een mini-moke (soort veredeld golfkarretje) maar die zijn allemaal al verhuurd en we moeten ons tevreden stellen met een, zoals wij het noemen, ‘barbie-car’. Tussen alle roze exemplaren staat nog één groene … en deze is voor ons !!! We tuffen gans de dag op het eiland rond in onze barbie-car, bezoeken verschillende stranden en baaien, we zien geen koala’s maar wel wat rockwallabies.

Na lang twijfelen beslissen we om de Whitsunday Islands niet te bezoeken. De streek wordt momenteel geplaagd door stormen met windsnelheden van zo’n 95km/uur. Vermits de eilanden enkel te bereiken zijn per (zeil)boot en het feit dat Dirk en Ruben nogal snel zeeziek worden, maakt de beslissing ietske gemakkelijker.
Na zo’n 1300 km arriveren we in eindelijk Hervey Bay. De mevrouw op de toeristische dienst versiert voor ons een appartement op de Esplanade (= zeedijk) voor een week tegen een interessant prijsje.
We genieten met volle teugen van een paar ‘chilldagen’. Lekker uitslapen, uitgebreid ontbijten, een beetje shoppen, een beetje strandliggen, een lekker ijsje verorberen, een beetje tv-kijken, een oude Humo lezen, …
Posted by Picasa

4 opmerkingen:

INES zei

IK WIL EEN ZWARTE KAKETOE !!!!!!!!

GROETJES
INES EN OOK VAN ONZEN DIRK

INES zei

DANK JULLIE VOOR HET MOOIE KAARTJE ...
tzijn niet alleen de diertjes die daar mooi zijn :-) :-)

GROETJES
INES

Unknown zei

hi there down under,

de max hé, wat jullie daar beleven, laat het nog lang duren, en dat goeie weer daar, allo kroket !!
ondertussen hier in gentbrugge kregen we reeds de eerste (nacht)vorst, da's héél wat kouder hé, alez tot ....
sabine & daniël

Linda Vanmaercke zei

Ik zie hier prachtige foto's en leuke reisverslagen, waar maar geen eind aan komt.

Geniet nog allen met al jullie zintuigen van dit droomkwartaal want binnen 20 dagen is t weer
back to reality.
Groetjes,
Linda Vanmaercke