maandag 26 oktober 2009

Weekend bij Mark en Robyn Gurdler (23.10 - 25.10)

We hebben Mark, Robyn, hun zoon Jordan en dochter Kristyn leren kennen toen we logeerden in de Desert Rose Inn in Alice Springs. Ze hebben ons tijdens de reis heel goeie tips gegeven en we hadden halvelings afgesproken een seintje te geven wanneer we in de buurt van Brisbane zouden zijn.
Wanneer we op vrijdagmiddag arriveren worden we als vorsten onthaald …. de aperitiefhapjes staan klaar en de barbq staat op te warmen. Het wordt een heel gezellige avond . Jochen en Ruben halen hun hartje op in de ’game room’ met pooltafel, playstation en mega televisie.
Op zaterdag worden we door Jordan en Kristyn naar het centrum van Brisbane gebracht. We gaan eerst naar de South Banks, een aangenaam plaatsje aan de rivier waar de jongens eerst wat kunnen plonsen vooraleer we aan onze city sightseeing trip beginnen. Net voor we aan deze trip willen beginnen wordt Dirk aangevallen door een magpie (= vogel).

Dirks netvlies staat vol krassen en maar heeft geluk dat hij lenzen draagt. Hij is z’n lens wel kwijt maar z’n pupil is gelukkig onbeschadigd …. het had veel erger kunnen zijn. Antibiotica en een ooglap op … tot daar onze city trip.

‘s Avonds gaan we met Mark en Robyn naar Mount Gravatt waar we een 310 graden scenic view over de stad hebben.

Zondag genieten we van een uitstap met het gezin …. we leggen een 4WD-parcours af door een schitterend stukje natuur. Via de Duck Creek Road beklimmen we Mount Tamborine tot aan het Lamington National Park. We stoppen bij O’Reilly’s waar we de bontgekleurde papegaaien voederen en ons wagen aan een tree top walk over een wankele constructie.
In de late middag brengt Mark Dirk naar het centrum van Brisbane voor controle van z’n beschadigd oog … het ziet er goed uit en de ooglap moet er gelukkig niet meer op.
We genieten nog van een gezellige avond met deze schatten van mensen … wat zij allemaal niet voor ons gedaan hebben … onvoorstelbaar !!!
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

Anoniem zei

OK, aangevallen worden door een vogel, ja daar ben ik nog mee ... maar dat die vogel met zijn bek in je oog vliegt??! Dat scoort hoog op de horror-barometer! Alhoewel, van het continent met de meest dodelijke slangen, giftige spinnen en agressieve crocs, verwacht je natuurlijk wel wat spectaculairders dan een aanval door een vogel ;-)

RUBEN, GELUKKIGE VERJAARDAG!
Jens stond vanmorgen op en hij zei 'vandaag verjaart Ruben'! Je ziet we denken aan jou!
Groetjes, de droogvrouw uit Paal

d zei

en het leuke is, met mijn ooglap op, bekijken we samen met onze gastheren onze foto's ... wat blijkt in Kalbarri NP hebben we een foto getrokken van een baby Western Brown Snake (één van de 10 meest dodelijke slangen ter wereld) - JOEPIEIIE
PS zeg nooit vogel tegen een magpie - een moordmachine is het