zondag 18 oktober 2009

Fraser Island (15.10)

Fraser Island is een 123 km lang zandeiland met hoge, kleurige zandduinen, regenwoud in het binnenland, kilometerslange stranden en zoetwatermeren in de duinen. Dit stukje Werelderfgoed kan enkel verkend worden met een 4WD, want wegen zijn er niet.
We hebben noch een 4WD, noch de ervaring om met dergelijke auto te manoeuvreren, dus zijn we genoodzaakt om het eiland via een begeleide uitstap te verkennen.
Gedurende de dag wordt meermaals bevestigd waarom wij een hekel hebben aan begeleide uitstappen : als een groep opgejaagd wild worden we constant gepusht om een extra scenic flight te nemen, waar het leuk is krijgen we 10 minuten tijd om foto’s te nemen (reizen zoals de Japanners het doen), waar we kunnen consumeren worden we langer gedropt.
We worden ‘s morgens opgepikt door Captain Kangaroo, onze gids voor de dag. Hij kent het eiland als geen ander, vertelt ons heel veel over de fauna, flora en de geschiedenis van het eiland en rijdt met de bus probleemloos door de duinen en op de stranden. We zien veel 4WD’s vastzitten in het mulle zand en zijn op dat moment wel heel blij over de rijkunsten van onze begeleider.

We bezoeken Central Station, wandelen langs de oevers van Wanggoolba Creek, rijden de 75 Mile Beach op ( = snelweg van het eiland aka Sandy Highway, geen verkeersregels enkel af en toe een snelheidsbord), bezoeken het Maheno scheepswrak, zien het gekleurde zand van de Pinnacles, maken een wandeling door het verfrissende water van Eli Creek.
Wegens te gevaarlijk in de oceaan ( te veel haaien) genieten we in de namiddag van een verfrissende duik in Lake McKenzie.
In de late middag nemen we de ferry die ons veilig en wel terug naar het vasteland brengt.
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Op foto blijkbaar een heel ander stukje natuur minder kleurrijk in elk geval en minder "spectaculair" maar misschien ben ik ook al verwend door jullie foto's ??

Vuistje

Anoniem zei

hmm... Naarmate de herfst, het grijze, natte en sombere weer hier zijn intrede doet, ben ik toch alsmaar meer geneigd om NU het vliegtuig op te stappen ;-) Veel groetjes aan iedereen!