zondag 18 oktober 2009

Whale Watching Tour (16.10)

‘s Morgensvroeg schepen we in op de Tasman Venture, een catamaran die ons naar Platypus Bay zal brengen.
In deze baai komen de bultruggen hun kalveren werpen. Ze blijven hier tot het kalf sterk genoeg is om aan de 8-weken-durende terugtocht te beginnen naar de Zuidpool.
We genieten hier echt van een spektakel …. een koppel bultruggen komt hun kalf voorstellen, weer een ander exemplaar speelt met ons door naast en onder de boot door te zwemmen, twee andere bultruggen spelen een kat en muis spelletje … dit is echt wel het speelterrein van deze nieuwsgierige oceaanreuzen !!! Door de hydrofoon horen we ook de gezangen van de mannelijke bultruggen.Als we na een paar uur ooh’s en aah’s moeten terugkeren, worden we nog getrakteerd op verschillende breaches van moeder en dochter bultrug. ( = de bultrug komt volledig uit het water, draait zich op z’n rug en laat zich dan gracieus weer in de zee vallen)
Een negatieve noot : in Japan, IJsland en Noorwegen ligt de vloot van de walvisjagers klaar om te vertrekken. Binnen dit en een paar weken, tijdens hun trek naar de Zuidpool, zal op deze mooie dieren gejaagd worden en zullen ze afgemaakt worden met harpoenen en bommen …. What a shame !!!!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: