zondag 4 oktober 2009

Great Barrier Reef (03.10)

Wanneer de eerste zonnestralen verschijnen zitten we met 30 andere toeristen op de Rum Runner, een catamaran waarmee we naar de rand van het Great Barrier Reef varen.
De catamaran smijt z’n anker uit voor het Mackay Reef, een koraalrif in de Outer Reef.
We krijgen al het nodige materiaal en na het uitwisselen van uitstekende tips én afspraken mogen we het felblauwe water in.
Een keer in het water worden we volledig overdonderd. Het rif bestaat uit honderden soorten koraal in de meest uiteenlopende vormen en kleuren en overal zwemmen bontgekleurde vissen, we weten echt niet waar eerst kijken.
Pascale en Ruben zien tijdens één van hun zwempartijen een zeeschildpad en achtervolgen hem een tijdje (filmpje binnenkort te zien op onze link naar You Tube).


In de late middag zetten we weer voet op het vasteland en genieten ‘s avonds nog na op het strand bij het aanschouwen van een volle maan. Wat kan het leven mooi zijn !!!
Posted by Picasa

4 opmerkingen:

Juf Anne-Mie van katholieke godsdienst zei

Oooooooaaoooh! Amai sech, wat een belevenissen allemaal. Die blog van jullie is bij elk bezoekje eventjes wegdromen. Hmmm. Nog veel plezier en blijf veel foto's trekken hé!

Groetjes
Anne-Mie

Anoniem zei

Het ontdekken van zulke mooie dingen onder water maw in alle stilte enkel geluid van water zaaaaaaaaaaaaalig gewoon. Blijven genieten daar girl and boys echt waar !!

Vuistje

ines zei

Amaaaaiii dat moet zalig,fantastisch en super mooi zijn ...
Nog veel plezier en wij genieten mee. veel groetjes .

Ittie en Catharines zei

He luitjes,leuk om te lezen dat jullie je vermaken, het komt ons allemaal bekend voor wij waren daar in 2002. wij zitten nu in Port Hedland, morgen naar Tom Price. Groetjes Ittie en Cath.