dinsdag 20 oktober 2009

Lady Elliot Island (17.10)

Lady Elliot Island is het meest zuidelijke eiland van het Great Barrier Reef. Het is een koraaleiland van zo’n 42 hectare groot, in 45 minuten tijd kun je rond dit eiland wandelen.
Rond dit eilandje gaan we nog eens snorkelen en genieten van het mooie koraalrif.
We checken in op het vliegveld van Hervey Bay en na zo’n 30 minuten vliegen (met een klein sportvliegtuigje) zijn we op onze bestemming. Het eiland is alvast prachtig vanuit de lucht.
Het eiland zelf zit vol allerhande zeevogels die nu hun ei gelegd hebben (‘t is hier lente) en de geur die op het eiland hangt doet ons direct richting zee vertrekken ... hiervoor moeten we wel de landingsbaan oversteken (die is in ‘t midden van het eiland).

Lady Elliot is een koraaleiland, dus kan je van ’t strand gelijk het rif inzwemmen. Het rif is hier wel minder kleurrijk (de storm van de afgelopen dagen heeft wat kapotgemaakt) maar de massa’s bontgekleurde vissen maken heel veel goed. Jochen en Pascale zien zelfs een kleine haai (een ongevaarlijk exemplaar) onder hen zwemmen. We zien ook heel wat flink uit de kluiten gewassen zeeschildpadden.


Op de terugvlucht mag Ruben naast de piloot plaatsnemen … wij hebben z’n ogen nog nooit zo zien blinken !!!!
Als toemaatje trakteert de piloot ons ook nog op een indrukwekkende scenic flight over de streek tussen Bundaberg en Hervey Bay.
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

Rani zei

Wat ziet alles er geweldig uit!
Geniet met volle teugen, want voor je het goed en wel beseft zit je weer achter je suffe bureautje (ik kan het weten :-))
Toch zal ik precies ook eens naar Australie moeten gaan, zo mooi, zo mooi...!!!

Ittie en Catharines zei

fantastisch dat jullie op lady Elliot Islan en in Kuranda zijn geweest, de verhalen komen ons bekend voor. We zijn blij dat jullie belgen naar nederlanders hebben geluisterd ;-), wij zijn er bijna doorheen en vliegen donderdag de 29e weer naar huis. We hebben vandaag Calinda op haar werk in Sydney bezocht, was erg leuk, zie de website. Nog een hele fijne vakantie gewenst Ittie en Catharines.