zaterdag 29 augustus 2009

Ningaloo Reef (23.08 - 27.08)

Ningaloo Reef is het grootste koraalrif van de westkust … een deel van dit rif werd helaas vernietigd door een zware cycloon in 1999 (windsnelheden tot 300 km/uur) … maar het leuke aan dit rif is dat het op bepaalde plaatsen maar op 100 meter van het strand ligt.
We nemen Exmouth als uitvalsbasis om dit mooie stukje natuur te verkennen. Het stadje zelf stelt niets voor … het werd door dezelfde cycloon vernietigd en is nu volledig in opbouw.
De natuur daarentegen is er heel mooi, rijke vegetatie met veel rondhuppelende kangoeroes en trippelende emoes, massa’s kaketoes (wat ‘n kabaal dat die maken !!), een felturkooise zee, golven die inbeuken op het rif en spierwitte stranden …. Mauretius Beach, Sandy Bay, Turquoise Bay … de namen van de stranden zeggen alles …..we zwemmen, snorkelen en chillen dat het een lieve lust is.
Vanuit Exmouth doen we een Whale Watching Tour met een boot met glazen bodem … twee vliegen in één klap : we genieten eerst van het koraalrif en gaan dan verder de zee in op zoek achter bultruggen. We hebben geluk : 3 bultruggen zijn heel nieuwsgierig en komen een beetje kat en muis spelen met onze boot …. we zitten met z’n 12 op de boot en iedereen giechelt en kirt er op los en dan is het weer muisstil omdat we allemaal onder de indruk zijn van de impossante bultruggen !!!


Na 2 dagen verleggen we onze uitvalsbasis naar Coral Bay, het meest zuidelijke punt van Ningaloo Reef. (Op voorhand de campsite boeken want hier zijn maar 2 campings). Hier zijn de stranden al even mooi en is het rif iets minder beschadigd dan in het noorden.
Van hieruit gaan we terug het rif en de oceaan op … we gaan eerst snorkelen in Oyster Bay … reuze oesters, nemo- en andere vissen, anemonen …
Dirk en Ruben zijn door de wilde zee zeeziek geworden en moeten op de boot blijven … Jochen en Pascale daarentegen genieten van al het onderwaterpracht, Pascale zwemt zelfs in alle ijver tegen een reuze waterschildpad aan !
In een volgende baai gaan we snorkelen met een mantaray (duivelsrog) … Pascale snorkelt samen met de begeleidster en 3 andere mensen en geniet van deze sierlijke vis, niet voor niets de ballerina van de zee genoemd. Het is een uit de kluiten gewassen exemplaar, zo’n 2 meter lang en 3 meter breed … gelukkig heeft het een lachend gezicht waardoor iedereen heel geamuseerd is !!!
Op de terugweg naar het vasteland zien we nog een koppel bultruggen met kalf en een tweetal dolfijnen genieten van de zonnestralen op de oceaan …. als het paradijs bestaat dan ligt het hoogstwaarschijnlijk ergens in Australië
Posted by Picasa

1 opmerking:

arne baelen zei

Hallo Ruben het is Arne hier.
Het is daar warm heb ik gezien .
wij moeten morgen al terug naar
school.
groetjes van ons allemaal.