woensdag 12 augustus 2009

Nitmiluk National Park (09.08- 11.08)

Vooraleer we het Kakadu NP verlaten maken we nog een kleine wandeling naar de Mardugal Billabong.
Op weg naar het water zien we veel salamanders en kruisen kangoeroes en wallabies tegen hoge snelheid ons pad. Het is hier gewoonweg allemaal zo prachtig om te zien, te ruiken, te voelen …..
Dan terug de Droomgans in en richting Nitmiluk National Park. We vinden een mooie plaats om te overnachten nabij Edith Falls … we overnachten op zo’n 150 meter van een zoetwatermeer met waterval. Vooraleer we ons bed induiken nemen we nog een verfrissende duik in het zoetwatermeer … tot 19u is het veilig zwemmen … vanaf 19u komen grote waterschildpadden en freshies ( = ongevaarlijke soort krokodil) het meer opeisen ….. gelukkig lezen we die informatie pas de volgende dag !!!
We maken de Leliyn Trail, dat is een loop van 2,6 km rond de watervallen … na een verfrissende duik in de bovenste waterval is het tijd om onze reis verder te zetten.Eventjes stoppen bij Katherine om wat proviand in te slaan en we kunnen er weer tegen. De prijzen in het warenhuis zijn terug zoals in Darwin, niet meer prijzen x 2.
Op onze volgende campsite (Nitmiluk NP Campground) is het alweer leuk verblijven, Jochen en Ruben maken hun schooloefeningen onder een grote eucalyptusboom die vol kakelende parkieten en andere kwetterende vogels zit … eventjes wordt de concentratie verstoord door een wallabie die komt kijken …
Dinsdagmorgen maken we de Nitnit Dreaming Cruise op 2 van de 9 ‘gorges’ van het park ….
Onze gids Lauren is een goede schipper en geeft op een heel leuke manier uitleg over de natuur en de geschiedenis van dit stukje land.
Na de cruise gaan we nog eventjes zwemmen in de Katherine Hot Springs (een afsplitsing van de Katherine River). Deze bronnen hebben een constante temperatuur van 32°C en zouden een geneeskrachtige werking hebben. Het is plezant om hier te zwemmen maar we moeten verder …richting de Kimberley’s de toegangspoort tot het Purnululu National Park.
BOBO ( = tot ziens in het dialect van de Jawoyn-people, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied).

Blijf ons volgen en bedankt voor de vele leuke reacties en mails die we ontvangen.

Geen opmerkingen: