dinsdag 1 september 2009

Shark Bay (28.O8 - 3O.08)

Via de Costal Highway zetten we koers richting Shark Bay. Op weg naar deze bestemming rijden we over de Steenbokskeerkring en maken we een stop in Quobba om de Blowholes te bewonderen. Dit zijn een soort geisers van zeewater, heel krachtig katapulteren ze het water zo’n 20 meter lucht in.
We overnachten in Carnarvon, onze eerste grote stad (zo’n 9.000 inwoners) sinds een tijdje en maken er gebruik van om allerhande eetwaren aan te kopen!!! In de buurt zijn heel veel fruit- en groenteplantages en we slaan dus ook een voorraad verse groenten en fruit in. Hier moeten we ook voor de eerste maal ‘s avonds een trui dragen, we krijgen zachtere temperaturen.
In Shark Bay nemen we Denham als uitvalsbasis want in dit natuurreservaat valt heel wat te zien. We gaan naar Hamelin Pool waar we de stromatolieten kunnen zien. Dit zijn de langstlevende levende organismen op deze wereldbol, produceren zuurstof en daardoor (volgens wetenschappers) verantwoordelijk voor het leven op aarde. Niet slecht voor dingen die eruit zien als stukken asfalt !!
Op Eagle Bluff heb je een spectaculair uitzicht op de lagunes met zeegrasvelden. In deze natuurlijke biotoop leeft 20 % van de wereldpopulatie van de dugons (zeekoeien) … we hebben er geen enkele gezien.

Monkey Mia staat bekend om z’n dolfijnen … elke ochtend komen een tiental dolfijnen de baai binnen om gevoederd te worden … een echte toeristische attractie maar wel leuk voor groot en klein.
Shell Beach is een wit schelpenstrand … geen zand maar een dikke laag (zo’n 1O meter) kleine witte schelpjes vormen hier de ondergrond.
Ook de moeite waard was het bezoek aan het kleine Ocean Park, een opvangcentrum voor zieke en zwakke dieren uit de oceaan. Je ziet er allerhande vissen, zeeslangen, zeeschildpadden en ook verschillende haaien. Het is heel klein (volgens onze normen) maar de mensen die er werken zijn heel gedreven en gepassioneerd door hun job en geven je maar al te graag alle nodige uitleg.
Posted by Picasa

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Jochen, ik heb de blog van juf. Annelies gekregen want nu sta ik in de Sportschool in het vierde leerjaar ter vervanging van meester Willy, daar zijn vader is overleden. Het is maar een korte interim van vier dagen. Amai, geef je ogen maar de kost en geniet ervan met volle teugen.
Groetjes,

Tina Tits zei

ey mennekes, zo schoon se !
en die blowholes, amai die spuiten nogal, ik word er wa ongemakkelijk van :-)

en als hier de temperaturen wat zachter worden, heb ik net meer goesting ... om mijn truitje uit te trekken :-) anders zweet ik als ne paling in eigen nat !

groetjes

Anoniem zei

Damn zeg ... dat ziet er allemaal even fantastisch uit ! Terwijl ik hier zit te zwoegen achter werkschriften en huistaken ... hebben jullie en die twee bengels het Down Under wel vreselijk naar jullie zin ! Ik geniet met volle teugen mee van het avontuur !
Keep on posting !

Anja Maex