donderdag 13 augustus 2009

Purnululu National Park (12.O8 - 14.08)

Het is een lange rit naar de Kimberley’s … het landschap begint er ook anders uit te zien. De aarde kleurt nog altijd rood maar langs de weg staan nu heel wat boabbomen die bewoond worden door bontgekleurde parkieten en papegaaien, op de weg ook heel veel kadavers van wallabies en kangoeroes die vakkundig worden verwerkt door de vele roofvogels die in dit gebied leven. Een korte break in Timber Creek, een metropool met welgeteld 70 inwoners, en dan op weg naar Kununurra, onze uitvalbasis voor de volgende dagen. Kununurra ligt in Western Australië, dit betekent dat we de grens over moeten en dat de Droomgans gecontroleerd wordt op ‘verboden’ fruit en groenten …. een appel en een vijftal tomaten moeten eraan geloven … de controle op zich valt heel goed mee, we hadden het veel erger verwacht. We moeten hier ook de klok anderhalf uur terugdraaien (6uur later met Belgie)…dat is leuk omdat we hierdoor nog een ganse middag hebben maar dit betekent wel dat het om 17u30 hier al pikdonker is.
Op donderdag hebben we een afspraak met Alligator Airways voor een 2-uur-durende rondvlucht boven het Bungle Bunglepark (het meeste is 4 WD-terrein … dus we missen heel mooie stukken natuurgebied) en wat een leuke gezinsuitstap moet worden draait anders uit dan voorzien. Wegens de grote hitte zijn er veel turbulenties en een half uur na het opstijgen beginnen Ruben en Dirk zich misselijk te voelen … probleem want there’s no way out !!!! Gelukkig is het vliegtuig voorzien van voldoende kotszakjes, maar 2 uur is lang … heel lang als je je misselijk voelt. Een kwartier voor het einde wordt ook Jochen misselijk …


We bezoeken ook nog het Mirima National Park, the Hidden Valley, een soort mini Bungle Bungle en leuk als je de echte niet kunt verkennen.
We maken ons klaar om de grote doortocht naar Broome te doen (zo’n 1100 km) als we merken dat er een schroef uit één van onze achterwielen is … dus eerst even langs bij de garage morgen
Posted by Picasa

8 opmerkingen:

tim@defluistercompagnie.be zei

TIP 2:

ga DICHTBIJ je onderwerp...

OK, doe nu nog 1 stap vooruit en maak dan de foto :-)

Gr,
T.

ps: Robert Capa zei ooit: "If your photographs aren't good enough, you're not close enough."(zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Robert_Capa)

Hilde zei

nu begrijp ik de uitdrukking 'time of your life'!
Man, man wat een fantastische reis.

Alleen al jullie verhalen volgen, doet me zin krijgen om valiesje te pakken en weg te wezen...

Nog heel veel reisplezier!

Hilde

Flipper zei

Zijn de twee heren al bekomen van hun vliegreis? Je had het kunnen weten Dirk, een blonde Australische aan de knuppel, dat geeft uiteraard turbulenties bij de droogies ;-)
Heel veel liefs uit Gent, Filip Groetjes van Emile, Elvis en Kristel xxx

Anoniem zei

Het blijft nog steeds plezant je te lezen !! Waarschijnlijk zijn de dingen in het echt nog veel schoner dan op foto !!!

Vuistje

Anoniem zei

Oh my god!!
Ik word er helemaal stil van...en ge weet dat ik niet vlug stil te krijgen ben, hé!
Ik zie dat jullie echt the time of your life aan 't beleven zijn!!
Genieten...want het is jullie gegund!!

Ik kan alleen maar beamen wat hierboven staat, ook ik krijg zin om te vertrekken naar zulke paradijslijke oorden :-)

Groeten aan jouw leeuwen.

dikke zoen,
Connie

ines zei

Hallo

Hopelijk was de misselijkheid vlug over en het achterwiel vlot hersteld geweest ...
Het doet echt deugd jullie te kunnen volgen...

Veeeel groetjes
Ines

nissens zei

Hoi there down under!
Geniet met volle teugen van jullie unieke ervaringen!
Ziet er echt allemaal prachtig uit!
Lieven, Ann en Brent

Anoniem zei

ongelooflijke ervaring lijkt het mij