dinsdag 8 september 2009

Via de South-West naar Perth (03.09 - 15.09)

Tijdens onze doorsteek naar Albany stoppen we eventjes in het Yanchep National Park, dit is geen nationaal park zoals we tot nu gehad hebben maar is eigenlijk een groot uitgevallen stadspark. Hier zien we onze eerste koala’s, al leven ze wel in een afgebakend gebied (dus in gevangenschap).
Vanaf hier is het ook gedaan met het mooie weer … koud (16°), wind, regen … het doet ons een beetje aan thuis denken en dat willen we niet !!!
In Albany bezoeken we Whale World, tot 1978 werden hier de afgeslachte walvissen volledig verwerkt. We krijgen gruwelijke beelden te zien maar dit is al bij al een leerrijke en leuke uitstap. De blowholes zijn minder spectaculair dan die in Quabba maar de Natural Bridge en The Gap zijn best wel indrukwekkend.
In Walpole bezoeken we het Nornalup National Park waar we vooral genieten van The Valley of the Giants … dit zijn 60-meter hoge tingle-bomen die zo’n 400 jaar oud kunnen worden. Onze hoogtevrees overwinnen we tijdens de Tree Top Walk : een 600 meter lange hangbrug die zich op 40 meter hoogte door de kruinen van deze gigantische bomen slingert.
Posted by Picasa
Augusta ligt beschut achter Kaap Leeuwin, het meest zuidelijke punt van Australië. We bezoeken de kaap op het punt waar de Zuidelijke en de Indische Oceaan samenkomen. De golven beuken genadeloos op het vasteland in en we onderscheiden de 2 verschillende oceanen aan het kleur van het water, dit is heel bizar om zien.
Op onze koers richting Perth is onze volgende stop Margaret River. Hier bezoeken we de Lake Cave, een grot waar nog water doorsijpelt. De grot is mooi verlicht en het natuurlijke meer zorgt voor feeërieke beelden.
In Margaret River gaan we ook nog Willie Wonka achterna … we bezoeken hier The Margaret River Chocolate Company. Het gaat er hier wel wat minder kleurrijk aan toe en ook de umpa-lumpa’s ontbreken maar we kunnen gratis van de chocolade proeven en dat maakt veel goed.

De South West wordt geteisterd door noodweer … rukwinden tot 100 km/uur, regen- en hagelbuien … er is sinds 1912 niet zoveel neerslag gevallen als nu … moest dat echt nu gebeuren ??
Door dit noodweer worden wij enorm gekortwiekt in onze activiteiten … de ferries naar Pinguin en Rottnest Island varen niet uit, strandwandelingen zijn gevaarlijk door de ‘killer waves, in bossen wandelen wordt gevaarlijk en het is koud.
Onze buren op de campsite hebben dan weer de vakantie van hun leven. Ze zijn afkomstig uit het warme en droge noorden en hebben nu al 10 dagen regen gehad … ze hadden geen leukere vakantie kunnen wensen … we hebben ze aangeraden om naar België te verhuizen. Bunburry, Rockingham, Preston Beach … leuke stadjes maar met uitzondering van een avondje naar de bioscoop of een zwempartij (in overdekt zwembad) zien we er niet veel van.
In Fremantle gekomen hebben we wat meer geluk … de wind is gaan liggen en het stopt soms met regenen..
Tijdens onze verkenning van het stadje ontdekken we het standbeeld van Bon Scott, de oorspronkelijk zanger van AC/DC, we bezoeken Freemantle Prison, lopen rond in de gezellige overdekte Fremantle markets en krijgen we onze eerst les ‘didgeridoën’ … Jochen blijkt een natuurtalent te zijn. Hier kopen we dan ook onze didgeridoo beschilderd door Bill Harney, een aboriginal kunstenaar.
Het weer wordt gelukkig beter maar dan wordt Dirk geveld door een midden-oorontsteking, even langs bij de dokter (dokters zijn hier blijkbaar meestal van Chinese afkomst) en na een morfinespuit is Dirk een dag of 2 K.O.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

ha, hier was't even hoogzomer met temperaturen tegen de 30°!
... zegt een jaloerse Gentbruggenaar ;-)

Geniet maar nog volop, wij genieten toch wat mee...!

Serge Cornelus zei

mijn gedacht... 16°? toch hier niet zulle. misschien eens een tussentijds reisje naar euh... belgië overwegen? ;-) allez, amusez-vous nog!

B.- art (De kapper) zei

Hey familie Droogmans, 16 graden is idd toch maar wat poverkes... Schitterende blog!!!! Mijn place to be als ik eens eventje weg wil uit deze dagelijkse werk-sleur... Keep up the good works, but most of all... have fun. See ya

Anoniem zei

Elaba het blijft daar zolang stil ??

We wachten hier op nieuws. Om de 3 dagen komen we hier ne keer piepeloeren !!

Vuistje