zaterdag 19 september 2009

Perth (17.09 - 20.09)

De Droomgans staat terug in zijn stal, met extra 8.104 km op zijn teller. Van Kea krijgen we, ter compensatie van onze autopech, enkele dagen huur terug - altijd leuk meegenomen.
Dan naar ons hotel : Sullivans. Zeer goed gelegen, betaalbaar én gratis internet.
Perth is onze eerste miljoenenstad, pfff veel mensen, verkeerslichten en auto’s. Het is weer wennen voor ons “outbackers”.
Namiddag gaan we naar het museum van WA, gratis en met heel wat info over de Aboriginals en hoe slecht ze behandeld werden door de blanke veroveraars. Even piepen aan de Bell Tower en het reuzenrad. Geen camper meer en dus ook niet meer koken, uit eten doen we bij een Japanner. Lekker én goedkoper dan thuis.
Vrijdag is shopping- en slenterdag.We verbazen ons over het grote aanbod kerstdecoratie …hallo…het is nog maar september.
Na het shoppen gaat Dirk nog wat fietsen langs de Swan River, op zoek naar zwarte zwanen (typisch Perth en The Triffids).
Zaterdag bezoeken we het grote en mooie Kings Park (en gelegen naast ons hotel). September is de maand dat al de wilde bloemen in bloei staan, het weer is wat wisselvallig…dus maar terug naar het hotel waar we de rugzakken terug inpakken. Morgen is onze vlucht naar Alice Springs: terug naar Northern Territory, het hete, ruwe, rode landschap waar we zo zijn van gaan houden.
PS. : Gratis internet wil zeggen dat alle foto’s en films nu online staan (klik maar op de links aan de linkerkant).

 
 
 
Posted by Picasa

6 opmerkingen:

Serge Cornelus zei

Al die foto's... Jullie denken zeker dat wij maanden congé hebben zoals jullie om die allemaal te bekijken? ;-) Anyway: enjoy the next part of the trip!

dirk der drogers zei

tiens, niet meer in het onderwijs dan ? ;-)
en we genieten nog steeds volop ...
de dagtrippers

Anoniem zei

wij blijven vol ongeloof en bewondering jullie avonturen lezen en nog steeds voelt het een beetje alsof we erbij zijn...enkel en alleen maar door de manier waarop jullie schrijven!
dikke zoenen en blijven schrijven hé!!

Unknown zei

Zalig om jullie verhalen te lezen en jullie foto's te bekijken!!!! Ik begin een zwak te krijgen voor Australië... Heel veel plezier in Alice Springs en omstreken!

Maaike

Linda V. zei

Haai allemaal,
k Kreeg zonet een mail met prachtfoto's van Het Groot Barrière rif in Australië : staat dat ook op jullie programma ?
Geniet nog verder van al dat moois die je gezien hebt en van t moois dat nog moet komen.
groetjes van Linda (van de mooie Vlaamse Ardennen, hmhm)

Anoniem zei

Hallo Dirk, Pascale, Jochen & Ruben!

Bedankt voor jullie bericht op m'n space! Wat een mooie foto's op jullie site, heel gaaf. Ik zie inderdaad wat 'dubbele' haha.
Tot in Sydney!
(mn email is: calinda_kiana@hotmail.com)

Groetjes,
Calinda