donderdag 17 september 2009

Penguin Island (16.09)


Door het slechte weer moesten we ons bezoek aan Penguin Island meermaals uitstellen.
We verzachten de pijn met een bezoekje aan AQWA (the Aquarium of Western Australia), het is allemaal wel mooi om zien maar we zijn ondertussen wel verwend … we hebben alles hier al in de vrije natuur gezien en dat is zoveel imposanter.
En dan zit het weer eindelijk mee, we kunnen Penguin Island bezoeken. We zijn één van de weinige bezoekers (het eiland is pas sinds 2 dagen weer toegankelijk voor het publiek na een winterpauze). We varen eerst naar het nabijgelegen Seal Island waar de zeeleeuwen lui liggen te genieten van het eerste lentezonnetje. We mogen het eiland niet op (beschermd natuurgebied) maar de schipper brengt ons zo dicht mogelijk bij de zeeleeuwen.

Op Penguin Island is het een drukte van jewelste … niet van mensen maar honderden meeuwen en pelikanen zijn hier aan het broeden (’t is hier lente). Zolang je op de aangelegde paden mag je hier vrij rondwandelen. De meeuwen en pelikanen krijsen de longen uit hun lijf als je hun nest nadert … we moeten zelfs wegspringen als wat stoutmoedige meeuwen met een duikvlucht ons proberen weg te jagen … we wanen ons eventjes in Alfred Hitchcock’s ‘The Birds‘.
We zien de 10 kleine pinguïns die hier in gevangenschap leven … de rest van de kolonie is nu aan het jagen in zee en komt pas tegen zonsondergang het eiland opgewaggeld. We worden vertederd door deze kleine opdonders en genieten dan ook van hun stuntelig gedrag.
En dan is het tijd voor de grote lenteschoonmaak van onze Droomgans. Morgen scheiden onze wegen … de Droomgans gaat terug naar z’n stal en wij maken een citytrip naar Perth.
Bedankt Droomgans … we zullen je missen.

1 opmerking:

Unknown zei

hello down there !!

ben blij te horen dat de lente daar aankomt, hier is de zomer zijn koffers aan 't pakken.
't wordt ff wennen zonder jullie droomgans, na zo'n tijdje samen.
zie er al naar uit jullie volgend avontuur te lezen, en nu op naar ... Perth.

see you,

sabine & daniël