donderdag 3 september 2009

Kalbarri National Park (31.08 - 01.09)

De weg van Shark Bay naar Kalbarri is heel mooi, de lente is in het land en overal langs de weg staan de bloemen in de beginfase van hun bloei.
De broeierige hitte laten we achter ons, af en toe valt er wat regen en we moeten onze ‘fleecekes’ van onder het stof halen.
In Kalbarri bezoeken we eerst de Rainbow Jungle, een enorme papegaaienopvangcentrum waar veel beschermde en bedreigde soorten in een schitterend nagemaakte leefwereld rondfladderen. Jochen en Ruben beleven weer de tijd van hun leven als ze van de eigenares amandelnoten krijgen en de papegaaien mogen voederen. Als je ooit in de buurt bent is dit zeker een aanrader !!!
Vermits het Kalbarri National Park enkel via niet geasfalteerde weg te bereiken is, huren we een auto voor een dag en het is meer dan de moeite waard. Nature’s Window en de Z-Bend zouden een ideaal decor vormen voor een cowboy- en indianenfilm. Hier zien we ook onze eerste slang … een klein ongevaarlijk reptiel ;-) Ook de kustlijn is heel mooi … beukende golven tegen de kalkstenen rotsen hebben gezorgd voor indrukwekkende kliffen … Natural Bridge, Castle Cove, Island Rock, Red Bluff.
We brengen ook een bezoek aan het Seahorse Sanctuary. In deze boerderij worden zeepaardjes gekweekt die uitgevoerd worden over heel de wereld. Wij hadden een mooie inkleding verwacht maar het is gewoon een ruimte met wat aquaria gevuld met zeepaardjes. Tja, niet alles kan wow zijn natuurlijk.

De foto's van Kalbarri staan al op de Picassa link (zie linkerzijde deze blog)

2 opmerkingen:

baba zei

hoy drymen & woman,
we hebben net bij het nippen van een van jullie kadowijntjes naar de unbefuckinglievable fantastische foto's zitten gapen en wegdromen..t' is net of we zijn er zelf geweest. Vooral de foto's van het Nambung national park zijn mindboggling. Keep on trucking!
Ian & Ann

Anoniem zei

Het wow effect !!! Ook het thuisfront heeft bij het bekijken al meer dan eens het woord "wow" gebruikt !!

Groetjes Katty